Milyen harisnyakötőt menyasszonyi combcsipkét válasszak az esküvőmre? Melyik lábon viseljem és milyen színű legyen?

Az esküvői hagyományok számos babonás elemet tartalmaznak - köztük találod az esküvői harisnyakötőket is.Melyik esküvői harisnyakötő felel meg a hagyományos kritériumoknak? Cikkünkből megtudhatod, miért viselik az esküvői harisnyakötőt a menyasszonyok, és melyik a legjobb választás!

Milyen harisnyakötő dukál az esküvőre?

A babona szerint szerencsét hoz, ha a jövendőbeli feleség az egyik lábán kék harisnyakötőt visel. Napjainkban ez a hagyomány némileg megszűnt, de az érzéki csipkés harisnyakötő még mindig népszerű. A harisnyakötő egy csipkével, tüllel vagy áttört mintával esztétikusan díszített rugalmas csipkeszalag. 

Milyen színt válasszak az esküvői harisnyakötőmhöz? Bár a kék harisnyakötő a szerencse és a jó szerencse szimbóluma, és meglehetősen hagyományos választás a menyasszonyok körében, a jelenlegi trendek teljesen szabadon hagyják a nők választását. Így a fehér, ekrü, bézs, vagy akár a piros stb. színű női harisnyatartók is népszerűek.

kék menyasszonyi combcsipke

esküvői harisnyaesküvői combpánt

Melyik lábon viselik a menyasszonyi combcsipkét?

Az, hogy az esküvői harisnyakötőt melyik lábon viseljük, nem túl fontos, de a szimbolizmus és a babona itt is segíthet a döntésben. Elfogadott, hogy az esküvői harisnyakötőt a bal lábszáron kell viselni, ami állítólag a szerelmet szimbolizálja (testünk bal oldala a szív oldala).

Miért kék a hagyományos esküvői harisnyakötő vagy a menyasszonyi combcsipke?

Azt már tudod, hogy az esküvői combcsipkét melyik lábon kell viselni. A kék szín pontos szimbolikájáról érdemes még részletesebben beszélni ezen a különleges napon. A kék szín a férj hűségét, a kompatibilis, boldog életet hirdeti hosszú éveken át, és állítólag az állandó szenvedély és szerelem szimbóluma is. Éppen ezért a babonásabb nők el sem tudják képzelni a teljes esküvői öltözéket e fehérnemű nélkül.

Most már tudod milyen esküvői harisnyakötő segítheti elő a házasságban való boldogulást. Mi azonban nem csak ezt a személyes fehérneműt kínáljuk, hanem hagyományos és modern esküvői fehérneműt is. Ide tartoznak a szatén szettek a nászéjszakára, de az érzéki és kényelmes csipke fehérneműk is, amelyeket közvetlenül a menyasszonyi ruha alatt fogsz viselni.