A harisnyanadrág a női ruhatár egyik legdiszkrétebb eleme, ugyanakkor rendkívül sokoldalú. Kiegészítik az egész ruhát, kiegyenlítik a bőrtónust, finoman formálják a sziluettet, és szükség esetén felmelegítik a lábakat. A választás azonban nem olyan egyértelmű, és néha sok gondot okozhat. Ma elmondjuk, hogyan válassz harisnyanadrágot, és mire figyelj oda?

Először is, a megfelelő méret!

Ahogy már említettük, a harisnyanadrág fontos része az öltözékednek, és az is a feladata, hogy finoman karcsúsítsa az alakodat. Ahhoz azonban, hogy mindkét esetben megfelelően tudja ellátni a feladatot, a megfelelő méret kiválasztása szükséges. Ha túl nagy harisnyanadrágot veszel, az biztosan gyűrődni és tekeredni fog (különösen a bokánál és a térdnél).  Másrészt, ha túl kicsi harisnyanadrágot veszel, a szín kifakul, a minta megnyúlik, és valószínűleg lecsúszik, amikor mozogsz. Vásárlás előtt gondosan ellenőrizzd a gyártó méreteit. Alternatívaként vegyél egyméretű harisnyanadrágot - ezeket úgy tervezték, hogy minden testtípusra illeszkedjenek.

Milyen színt és árnyalatot válassz?

A harisnyanadrágnak tökéletesen illeszkedő duót kell alkotnia a ruhával vagy szoknyával. Természetesen itt csak kiegészítik az egész stílust, de a rossz szín és árnyalat elronthatja az egész hatást. A következőkre figyelj oda:

Arcszín

Ha diszkrét harisnyanadrágot keres, mindenképpen a hússzínű árnyalatokat válassza. Ne feledje azonban, hogy nem minden bézs vagy "nude" színárnyalat illik az arcszínéhez. A nem megfelelő árnyalatú, hússzínű harisnya nagyon természetellenesnek tűnik, és felhívja magára a figyelmet, ahelyett, hogy kiegészítené a stílust.

harisnya választástetszínű harsinya

 A harisnyanadrág színe illeszkedjen a szoknyához vagy ruhához

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, maga a ruha vagy szoknya. Ha elegáns esti megjelenést választasz sötét színekben, a fekete vékony, klasszikus harisnyanadrág lesz a legjobb választás. Világos színű ruhákhoz mindenképpen a világos harisnyanadrág a legjobb választás. Ez optikailag meghosszabbítja a lábát, és könnyedséget kölcsönöz az egész megjelenésnek.

A cipő fontossága

Ellentétben azzal, amit gondolnánk, a cipő is nagy különbséget jelent, amikor azt fontolgatjuk, hogy milyen harisnyanadrágot válasszunk. Ha például nyitott orrú cipőt fog viselni, kerülje a sötét színű harisnyákat, amelyek csúnyán kilógnak. Itt is az Ön arcszínéhez hasonló árnyalatúak fognak a legjobban működni.

A fekete zárt cipő nagyszerű választás, fekete harisnyával, de világosabb, áttetsző harisnyával is, de a kontrasztot tartsd az ésszerűség határain belül.

A harisnyanadrág és a színes cipő összepárosításánál is óvatosnak kell lenned. Itt a többnyire sötét fekete harisnyanadrág túl nehéznek tűnik, és optikailag megrövidítheti a lábadat, és vastagabbnak tűnhet.

A harisnyanadrágok azonban nem csak a fekete, a bézs éárnyalatokról szólnak. Ha kevésbé hivatalos öltözéket választ, például farmerszoknyát vagy rövidnadrágot, érdemes megfontolni, a mintás harisnyát is- Ezek lehetnek például csillogó elemekkel díszített harisnyák, harisnyaimitációk vagy csíkos és áttört mintás változatok.